ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

29-годишна няколко месеца търси някой да убие мъжа на интимната й приятелка

България
06.12.2017  |  18:11
1 427
Полицията разбрала, жената „наела“ агент под прикритие, сега отива на съд

Жена е изправена на подсъдимата скамейка за подбуждане към убийство, научи "Брягнюз". Обвиняемата М. Асенова (на 29 години) е предадена на съд от Районната прокуратура във Враца. М. Асенова живее в гр. Мездра. Преди няколко години тя се сприятелила с нейна колежка – П.П., като впоследствие отношенията им преминали в интимни. Обвиняемата се познавала със съпруга на приятелката си – Г.П., те взаимно си гостували.

 

Асенова ревнувала приятелката си, най-вече от мъжа й, което станало повод за влошаване на отношенията между двете жени през последната година до степен, че П.П. пожелала да прекратят взаимоотношенията си. Освен това имало и обвинения, свързани с давани и получавани парични суми в заем.

 

През пролетта на 2017 г. М. Асенова се свързала с неин познат и по време на среща във Враца му казала, че иска съпругът на приятелката й да бъде убит. Тя съобщила данни за него – местоживеене и работно място. Мъжът отказал да се ангажира, като споделил за разговора с Асенова на негов познат. За случая били сезирани полицейските органи.

 

Обвиняемата не се отказала от замисъла си и няколко месеца по-късно уговорила друга среща – с П.С., като отново споделила желанието си Г.П. да бъде убит, като деянието следвало да изглежда като самоубийство. Тя настоявала всичко да бъде извършено максимално бързо.

 

П.С. споделил на обвиняемата, че можел да я свърже с лице, което да осъществи нейния замисъл. Той изпратил на Асенова чрез текстово съобщение телефонен номер, ползван от служител под прикритие, определен с разпореждане на Председателя на Окръжен съд – Враца по искане за използване на специалните разузнавателни средства.

 

Служителят бил представен на обвиняемата под името „Дмитрий“, като бил посочен и ползвания от него телефонен номер. На 3 август  Асенова се срещнала в Мездра с „Дмитрий“, който бил служител под прикритие. Тя му показала снимки и копие от личната карта на човека, който искала да бъде убит. Уговорено било и възнаграждение - парична сума от 1500 лева.

 

В допълнение на това обвиняемата предоставила информация за местоработата и навиците на съпруга на приятелката й, предала ключ от входната им врата и платила капаро за извършената „услуга“ в размер на 400 лева. Във връзка с воденото досъдебно производство и действията на обвиняемата, на 16 август тя била задържана от органите на МВР. Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемата М.Асенова. Снимка: Интернет, архив

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design