ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

38-годишен върти 16 кила нелегално злато /Снимки/

България
06.12.2017  |  12:47
646
Негова наборка се представила пред полицаите само с около килограм накити
иззето злато
Снимки: МВР

 

Недекларирани 17 килограма злато и валута с левова равностойност около 60 000 лева са били конфискувани от пловдивските криминалисти, съобщиха от МВР. Съвместната специализирана операция е осъществена от служители на сектор “Икономическа полиция” и колегите им от Шесто РУ на територията на квартал “Столипиново”.

 

Претърсвания са извършени в два златарски магазина и на два частни адреса на ул. “Възход”. В единия от търговските обекти, стопанисван от 38-годишен пловдивчанин, разследващите открили 4800 грама накити от жълт метал, без да са маркирани с български държавен печат. Още 11 250 грама бижута и парични средства в различна валута били иззети от две жилища на мъжа.

 

Други 950 грама недекларирани златни накити са конфискувани от търговското помещение на жена на същата възраст. По случаите са образувани две досъдебни производства в сектор “Икономическа полиция”. Работата продължава под наблюдението на Пловдивската районна прокуратура. След претеглянето му от специалисти в ТДНАП, предстои общото количество от 17 килограма иззето злато да бъде окаратено и да се изчисли стойността му, казват от МВР. 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design