ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

400 полицаи охраняваха изборите в 260 секции в област Ловеч

Политика
07.11.2016  |  00:06
692
В изборния ден полицията осъществяваше само външна охрана на изборните помещения.

400 полицаи и служители на ОД на МВР – Ловеч, както и на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, охраняваха сигурността на 260 секции, разположени в 178 изборни места, както и две подвижни избирателни секции, съобщиха от полицията.


Охраната на местата за гласуване и изборните книжа бе поета от служителите на МВР след запечатването на изборните секции в 18.00 ч. в събота и  продължи до приключване на гласуването, и предаване на протоколите в РИК в нощта на 6 срещу 7 ноември.


В изборния ден полицията осъществяваше само външна охрана на изборните помещения.

 

Служителите на МВР можеха да влизат в секциите само при необходимост – за възстановяване на реда, след искане от председателя на съответната избирателна комисия. Те следяха в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние.

 

Забранено бе паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор. Полицията съблюдаваше и за стриктното спазване на изборното законодателство. По-рано инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” извършиха необходимите проверки относно пожарната безопасност.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design