ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

71-годишна отива от Враца на хотел в Ловеч, чака да предаде 6 бона

България
03.12.2018  |  12:08
483
Истинска акция на истинските полицаи установила маршрута на пенсионерката, започнал от Мездра, пресякла измамата

 

Близките на възрастна жена са изпратили писмо до вътрешния министър, в което благодарят за проявения професионализъм от полицейски служители, съобщиха от МВР. Жителка на Мездра  изказва своята  искрена благодарност към директора на ОДМВР-Враца и неговия екип, установили местонахождението на нейната майка, попаднала в измамна схема, и предотвратили измамата. 

 

На 26 ноември роднини на 71-годишната пенсионерка потърсили съдействие лично от ст.комисар Янко Янколов, като притеснени обяснили за изчезването на майка си. Предприетото разследване бързо открило жената и разплело случая. Тя станала поредна жертва на телефонна измама, била принудена да изтегли 6 хиляди лева от банка, а непознатите през цялото време  я  инструктирали по телефона. Последно я насочили към Ловеч, където трябвало да предаде парите.

 

В хода на работата униформените изяснили, че за кратко жената била във Враца, след което се е насочила към Ловеч, където се е настанила в хотел. Благодарение на своевременната намеса на криминалистите, действали заедно с колегите си от ОДМВР-Ловеч, тя е открита в добро състояние, а измамата - предотвратена.

 

В писмото си до министъра на вътрешните работи, дъщерята на възрастната  жена  изказва благодарност към старши комисар Янко Янколов за съпричастността му към сигнала за помощ и професионалната реакция на екипа му.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design