ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ало-муле носи към Румъния 2 860 лева, спипват го на Дунав мост

Крими
05.04.2018  |  12:50
1 629
Куриерът прибрал парите от 87-годишна в Стара Загора, имал вече 9 присъди, влиза в ареста да чака новото си дело

 

По искане на Районната прокуратура в  Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ за куриер на телефонни измамници, задържан на Дунав мост, научи "Брягнюз".

 

МВР: Внимавайте, завръщат се позабравени ало-измами!

 

На 8 март тази година 41-годишният Васил П. прибрал 2 860 лева от 87-годишната М.Д. в Стара Загора. По-рано през деня по телефона й се обадил непознат, който с реплики и държание дал да се разбере, че е измамник.

 

След като приключила разговора с него, жената получила второ обаждане от друг мъж, който се представил за полицейски служител. Той казал, че в момента тече операция за залавяне на телефонни измамници и поискал съдействието на старицата, като обяснил, че средствата, които предостави, веднага след залавянето на измамниците, ще ѝ бъдат върнати.

 

8300 лева хвръкнаха през прозореца на 82-годишна в Силистра

 

Пострадалата обещала да съдейства на мнимия полицай и при повторен разговор с измамника се съгласила да изпълни условията му, и хвърлила през терасата парите, с които разполагала - 2 860 лева. Обвиняемият Васил П. вече бил на адреса и прибрал хвърлените пари. След това с лек автомобил напуснал  Стара Загора.

 

Той е установен и задържан след подадения сигнал за измама на ГКПП-Дунав мост при опит да напусне страната.  Обвиняемият Васил П. е криминално проявен и осъждан 9 пъти за престъпления от общ характер - предимно кражби и  измами, коментираха от Прокуратурата. Районният съд в Стара Загора е преценил да го остави в ареста за постоянно. Васил П. може да обжалва мярката пред Окръжния съд в Стара Загора.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design