ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Антон Ненов: Спортът е нещо уникално, защото те издига до различни висоти

Интервю
22.06.2016  |  16:56
608
Най-младият футболист все още не може да забрави уникалната емоция след победите във Франция

Антон Ненов е вратарят на младежкия отбор на академия „Литекс” от СОУ „Св.св. Климент Охридски”набор 1998-1999 г.  Преди две седмици те излязоха втори на Световното по футбол за ученици във Франция. Огромният успех предизвика фурор в Ловеч. Макар че на финала не успяха да победят Турция във френския град Лил, това не ги обезсърчи.

Антон е най-малкият играч в отбора, като споделя, че в началото му е било трудно, но съотборниците му са го приели без проблем. В академията е от 6 години. Все още не може да забрави уникалната емоция след  победата на тима във Франция.

В петък Корнелия Маринова връчи на всеки футболист индивидуален Знак на кмета на Община Ловеч като израз на признателност. Отделно гимназията получи  почетна грамота за  високи постижения и издигане престижа на града  за второто място на Световното първенство.  Плакет на кмета бе връчен на академия „Литекс“ в лицето на  треньора Евгени Колев. Ето какво сподели вратарят на отбора веднага след награждаването.

 

- Какво е за теб тази победа, какво те мотивира?

- Победата не  е само моя, тя е на целия отбор. Тя ми донесе положителна емоция, това е едно стъпало за нас. Помага ни да израснем. Вече като вицешампиони можем да кажем, че сме си заслужили това място в групата. Отидохме във Франция с наши качества, с това, което сме направили през всичките тези години в Ловеч, за да победим. Носехме цветовете на България.

- На пресконференцията каза, че когато има отбор, всичко е възможно.

-Така е, не само при футбола има още много колективни спортове, в които отборното настроение е важно. Трябва хората в тима да са настроени позитивно, трябва да вярват. В нашия лагер имаше леки разногласия дали ще победим, но всичко е част от играта. С който и отбор да играем трябва да покажем, всичко на което сме способни. Не ни интересува съперникът какво може.

- Какви качества изгради в теб спортът?

- Спортът изгражда характер, това много ми помага за общуването в училище, срещам хора от различни части на България. Той те насърчава да повярваш, че можеш да направиш неща, които досега не си мечтал, че можеш да направиш. Спортът е нещо уникално, защото те издига до различни висоти. Не може да се опише, трябва да се изпита, за да разбереш какво е.

- Промени ли се отношението към вас, разпознават ли ви вече?

- При мен специално няма промяна  ( смее се), още не ни познават индивидуално. Ние отидохме да представим България, а не да покажем кой е най-велик. Никъде не пише еди-кой си направи това, там пишеше „България - вицешампион на света“.

- Допълнителна ли е тръпката в сравнение с останалите момчета, като се има предвид, че си от Ловеч?

- Аз съм най-малкият, в 9 клас съм, всички са по-големи от мен. В началото ми беше малко по-трудно да се приобщя към останалите, защото те са на доста по-високо ниво, всички ми помагаха, това е отборът, когато всички са до теб.

(Използвани са въпроси и на други медии)

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design