ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

АПИ: Внимавайте, има заледявания по пътищата, от валежите тръгват и свлачища

България
19.03.2018  |  09:34
2 547
На места поради мъгли видимостта е намалена до 30 метра, обстановката е динамична, периодично съобщават за ограничено движение в различни участъци

 

Днес температурите в страната са от – 5 до + 11 градуса, от валежите и студа, на много места пътищата се заледяват, съобщиха от АПИ. Времето е облачно, слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Видин, Добрич, Кюстендил, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен.

 

Дъжд вали в Благоевградско, Врачанско, Монтанско и около София, както и  и в районите на Долна Диканя /обл. Кюстендил/, Микре и Летница /обл. Ловеч/, Карлово /обл. Пловдив/, Тополовград и Ивайловград /обл. Хасково/. Сняг вали на места в област Видин и в районите на Оряхово и Крушовица /обл. Враца/, Петрохан, Берковица и Лом /обл. Монтана/. Пътните настилки са мокри, заледени и обработени.

 

Поради мъгла видимостта е намалена до 30 метра при проходите „Шипка“, „Дюлински“ и „Обзорски“; до 50 м. в районите на Панагюрище /обл. Пазарджик/, АМ Хемус от км 30 до км 54 и Бистрица /обл. София/ и по високите части в района на Омуртаг /обл. Търговище/. До 100 метра е видимостта в районите на Троян /обл. Ловеч/, Плевен, Телиш и Гривица /обл. Плевен/, АМ Тракия от км 17 до км 45 /обл. София/ Неделино, Мадан и Златоград /обл. Смолян/ и Ивайловград /обл. Хасково/.

 

Обстановката е динамична, днес от АПИ периодично съобщават за за ограничения на движението. Например то е в едната лента по пътя ІІІ-6072 Априлци - Севлиево в участъка квартал "Острец" - с. Кръвеник от км 3 до 4, в област Ловеч, за разчистване на свлечена земна маса. Временно е ограничено и движението по пътя II-15 Баница – Борован от км 22+00 до км 23+600 поради пренатоварване на ТИР. Обходният маршрут е през с. Оходен. Трафикът се регулира от Пътна полиция.

  

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ, казват от агенцията. Снимка: Интернет

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design