ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Армията на САЩ под заплаха заради наднормено тегло и затлъстяване

Свят
12.10.2018  |  15:05
1 070
30% от младите американци са с излишни килограми, почти 1/3 от кандидатите отпадали веднага заради същото, увеличавали се и дебелите в самата армия
Снимка: iStock

Армията на САЩ е под заплаха заради наднормено тегло и затлъстяване сред младите американци, съобщават местни медии. Около 30% от американците на възраст между 17 и 24 г. - основната възраст за присъединяване към армията - не покриват критериите, за да влязат във войските. Почти 1/3 от тези, които седнат за интервю за предприемане на първите стъпки към влизане в армията, веднага са дисквалифицирани заради наднормено тегло.

 

Докладът "Нездравословни и неподготвени" заключава, че растящият брой на млади хора с наднормено тегло в САЩ оказва реално влияние върху способността на армията да бъде ефективна. Проучването е изготвено от изследователи от организация Mission: Readiness, в която участват повече от 700 висши военни от запаса, коментира news.bg. Според тях единственото правилно решение е създаване на програми за фитнес и хранене в училищата, за да се гарантира, че децата ще изградят здравословни навици.

 

Авторите на проучването отбелязват, че от 29% от младите американци, които имат диплома за средно образование, нямат криминално досие и хронични заболявания, само 17% ще бъдат приети в армията. През 2016 г. 13% от американците на възраст от 16 до 24 г. са проявили интерес да се присъединят към армията в сравнение с 11% през 2017 г.

 

Проблемът с наднорменото тегло е особено голям в южната част на САЩ, където армията привлича голяма част от новобранците. Към 2015 г. 7,8% от военнослужещите в САЩ са с наднормено тегло, което e със 73% увеличение от 2011 г. Военното министерство харчи по 1,5 милиарда долара за здравна грижа, свързано с наднормено тегло.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design