ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Баба оставила върху кофа за боклук 3 950 лева, злато и нотариален акт за ниви

Крими
12.03.2018  |  11:37
1 803
Измамата „в помощ на полицията“ станала през декември миналата година, сега заловили мулето, не става ясно какво са направили с парите и златото същинските ало-мошеници

 

Плевенската полиция е задържала 25-годишен куриер на телефонни измамници, прибрал от 83-годишна пенсионерка пари, златни накити и документи за собственост на земеделска земя. Измамата е извършена миналата година.

 

На 11 декември 2017-а пенсионерката се жалвала в полицията. Същия ден, след многократни позвънявания на домашния ѝ телефон, непознат, представил се за полицейски служител, я убедил да събере в плик наличните в дома ѝ пари и злато, и да ги предостави за полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

 

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева, две златни гривни, шест златни синджирчета и нотариални актове за ниви, и по предварителната уговорка, ги поставила върху метална кофа за боклук пред дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала поредна жертва на телефонна измама.
 

След сигнала било образувано досъдебно производство, а работата по него започнала под наблюдението на Плевенската районна прокуратура. При разследването криминалистите на областната дирекция и колегите им от Първо РУ- Плевен влезли в дирите на 25-годишния жител на село Ореховица.

 

 Установено е, че той е взел паричната сума, златните накити и документите на жената. След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. От полицейското съобщение не стаа ясно какво са направили същинските ало-измамници с парите, златото и нотариалните актове. Снимката е илюстративна от Интернет.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design