ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

БДЖ пуска около 7 000 допълнителни места за почивните дни

Общество
05.09.2019  |  11:33
291

От БДЖ ще пуснат около 7 000 допълнителни места във влаковете заради предстоящите почивни дни, за да може да се посрещне търсенето от страна на пътниците. Това съобщи пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след откриването на семинар в Централния военен клуб за Механизма за свързване на Европа, на който се обсъждат възможностите за инвестиции в цифрова инфраструктура.

Системата за издаване на онлайн билети е готова и вече е в тестови период. Очакванията са до края на месеца ще заработи напълно, включително и модулите за резервация, добави транспортният министър.
В момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони. Има и договор по отношение на капиталовите ремонти на тяговия състав. В скоро време се очаква да приключи и процедурата за ремонт на мотрисите. Ще започне такава и за покупка на нови локомотиви.

"Паралелно с това върви анализ по отношение на структурните промени, които трябва да се случат в БДЖ", каза Росен Желязков. Той допълни, че тази година, на база на отчета на дейността на дъщерните дружества, както и на този анализ, ще се направят нужните оптимизации в българските железници.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design