ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Бившият адвокат на Тръмп влезе в затвора

Свят
07.05.2019  |  11:03
808
Майкъл Коен призна, че е купил мълчанието на две предполагаеми бивши метреси на Тръмп по време на кандидат-президентската кампания през 2016-а
Getty Images/Guliver

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Коен, влезе в затвора, за да излежи присъдата си от три години, предадоха световните агенции. Коен смята наказанието за несправедливо. Той беше осъден миналия декември, след като призна, че е купил мълчанието на две предполагаеми бивши метреси на Тръмп по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., като това е станало в нарушение на изборните закони.

 

Коен призна и че извършил данъчни измами и че е излъгал Конгреса. Той се надяваше на съкращаване на присъдата, защото съобщи на разследващите потенциално компрометиращи информации за Тръмп и неговите приближени, по-специално в рамките на разследването за руска намеса във вота. Прокурорите по делото обаче решиха да не променят присъдата. "Има още много неща за казване и бързам да настъпи денят, в който ще мога да споделя истината", заяви Коен пред журналисти, очакващи го да излезе от дома му на Парк Авеню в Манхатън и да се отправи към затвора Отисвил на около 100 километра северозападно от Ню Йорк, предаде БТА. Коен е баща на две деца на около 20 години, син на оцелял от Холокоста и на медицинска сестра. Той е един от двамата приближени на Тръмп, които са сега в затвора, коментира novini.bg. Другият е Пол Манафорт, бивш ръководител на предизборната кампания на Тръмп.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design