ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Борисов: Щом толкова го искат, Петков остава социален министър

България
12.06.2018  |  15:36
1 027
Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер, каза премиерът
Старият нов социален министър Бисер Петков. Снимка: БГНЕС, архив

 

Бисер Петков остава на поста социален министър, за да реши въпроса с исканията на майките на деца с увреждания. Това заяви премиерът Бойко Борисов ден след като прие оставката на Петков, подадена заради невъзможността на министъра да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите за закон за личната помощ.

 

По думите на Борисов, вчера министър Петков обяснил, че не може да се оправи с майките, защото исканията им изисквали над 300 милиона лева повече на година, предаде "Дарик". Премиерът призна, че не може да гледа палатковите лагери на майките, каквито освен в София, вече има или се подготвят и в Русе, Добрич, Варна, и Бургас.

 

За първи път в страната: Протест в защита на социалния министър

 

"Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той. „Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

 

„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни", добави той.

 

"От сутринта чух доста различни позиции от вчерашните. Искам да върна хронологията назад - вчера водихме дълго съвещание със социалния, здравния и финансовия министър и зададох елементарен въпрос - как при положение, че 80 млн. от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и тези всеки ден с един повече палаткови лагери.

 

Социалният министър заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията са им такива, че са необходими около 300 млн. повече на година. В Същото време г-жа Маноилова казва, че проектозаконът й не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа, да си продължава дейността", обясни премиерът, който в момента е на посещение в Измир.

 

На 11 юни министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design