ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Джебчийка 2 пъти припада и преследва жертвата с такси, докато я обере

България
13.06.2018  |  12:46
945
Крадлата действала със съучастница, имали международна кариера, не оставяли на случайността, а дебнели кой тегли пари

 

В Шумен са били задържани две местни джебчийки, обрали няколко души, научи "Брягнюз". Крадлите имали международна кариера - те са известни на полицейските служби във Великобритания и Германия, съдени са за  джебчийство и са излежали присъди. 

 

Джебчийките - А.В. /38г./ и К.В. /22г./, са задържани вчера след разследване на серия кражби. Установено е и по какви механизми са действали. На 10 април те забелязали мъж да тегли пари от клон на банка на бул.“Велики Преслав“ и го последвали. Когато влязъл в магазин, по-младата се оплакала от болки и се свлякла на земята. Притеснен, мъжът се втурнал да й помогне, а в това време другата опитала да го пребърка за парите, но не успяла.

 

Мъжът излязъл от магазина, качил се в такси, двете жени  - в друго и отново го проследили. Пред дома му пак се разиграла сцената с болката и 78-годишният предложил да даде лекарство. През това време партньорката й успяла да го пребърка и да му отнеме 650 лева. По-късно, на 30 април А.В.  действала сама. Тя последвала 67-годишна  жена по ул. „Цар Освободител“ в Шумен и в удобен момент откраднала портмонето й с 300 лв.

 

На 8 май двете успели да приберат 600 лева от 90-годишен, когото набелязали минути след като си взел пенсията. За да му отнемат парите, те умишлено затворили вратата на пощенския клон и помолили да им помогне да я подпрат, за да остане отворена. Докато помагал на едната, другата отнела парите на възрастния човек.

 

На 17 май пак двете проявили изключителна наблюдателност към хората, които ползват банкомат към банка в центъра на града. Набелязали си за жертва жена, която изтеглила пари. Последва ли я, и в асансьор на блок на бул.“Симеон Велики“ успели незабелязано да й отнемат портмонето с 300 лева и дебитната карта. Намерили пин кода и изтеглили още 400 лева. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата. Снимката е илюстративна.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design