ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Фалшификатор се преквалифицира в наркоплантатор /Снимки/

България
07.11.2018  |  11:49
327
Мъжът бил в комбина с негов по-опитен „батко“, навъртял присъди за побои, кражби и др.
наркооранжерия
Снимки: МВР

Криминалисти от РУ-Велики Преслав разкриха две оранжерии с огромно количество канабисови растения, съобщиха от МВР. При претърсването в местността Паметниците край село Хан Крум, в помещение, пригодено за сушилня, са намерени и 27 кг полусухи стъбла и съцветия. Работата по разкриване на престъплението започнала преди дни. При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана от оранжерии край главния път  Силистра – Шумен - Ямбол в участъка от Шумен- Велики Преслав край село Хан Крум.

 

Полицейските служители наблюдавали обекта няколко дни. Когато около 9:30 часа вчера в имота влязъл мъж, е изяснена самоличността му – 49-годишен шуменец. В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения, всички в различен стадий на растеж. Парниците били с изградена поливна система.  Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Местопроизшествието е посетено от директора на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим и административния ръководител на окръжната прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения.

 

При претърсване в помещение, пригодено за сушилня, са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от местния жител, на 43г. Открити са 339 боеприпаса, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били 9милиметрови , имало и 20 броя за нарезно оръжие - всички незаконно притежавани и без разрешителни.

 

При разследването, извършено под надзор на дежурен прокурор било изяснено, че 49-годишният има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният - договор за ползване на имота, сключен с по-възрастния. Задържаният 49-годишен мъж е криминално проявен, осъждан е четири пъти за нанесена телесна повреда, за кражба, за управление на моторно превозно средство в срок на наложено административно наказание, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво състояние. 43-годишният  бил с наложено наказание „пробация“ през 2014 година за съставяне на неистински официални документи. За незаконно притежаваните боеприпаси е образувано производство. Работата по случая продължава, казаха от МВР.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design