ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Германия: 8 наши роми на съд, изнасилили 13-годишна и снимали с телефоните си

Свят
31.08.2018  |  17:02
1 542
Тумбата направила засада на момичето, което се връщало от басейн, замъкнала го в близка гора и започнала гаврата, после сменила мястото и продължила, случайно преминаваща жена прекратила издевателствата
Снимка: EPA/БГНЕС

В германски съд започва дело за групово изнасилване на 13-годишно момиче от осем тийнейджъри в гориста местност на югозападния град Фелберт, предаде ДПА. Осемте момчета са на възраст от 14 до 17 години, по информация на местните власти са роми, но се водят български граждани. Те са обвинени, че са пресрещнали момичето, когато то се прибирало от плувен басейн, завлекли го в близка гора и започнали да се гаврят.

 

Всички момчета са ходили в едно и също училище във Велберт. Във фаталния следобед на 21 април те били на плуване в местния басейн. Там била и 13-годишната им жертва със свои приятелки. Момчетата започнали да притесняват момичето още в басейна. Те я издебнали, когато си тръгва, устроили й засада в близката горичка, през която минавал пътят й, и я нападнали. Завлекли я навътре в гората и там двама я изнасилвали, докато другите снимали с телефоните си. По-късно сменили мястото и продължили да я изнасилват, писа dnes.bg.


От 8-те момчета 6 се явили в регионалния съд в град Вупертал. След престъплението другите две избягаха в България със семействата си, но бяха арестувани там и ще бъдат съдени отделно, отбелязва ДПА. Според прокурорите срещу момчетата има убедителни доказателства, коментира "Дарик". Доказателствата включват видеозапис на деянието, заснет с мобилния телефон на едно от тях, ДНК проби, взети от жертвата, и показния на жената, прекъснала престъплението.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design