ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Хлапаци на 10 и 7 г. трошат 4 коли и бус, учили се да шофират

България
10.07.2018  |  14:48
739
„Курсистите“ се пробвали и на други автомобили, разминало се без блъскане, само със затъване в калта. На другия ден отишли да опитат пак

 

Трима малолетни са установени след като унищожили и повредили последователно стъкло на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация, десен фар и броня на товарен автомобил Ивеко “Дейли“, калници и брони на лек автомобил Деу “Нубира“, задна броня на лек автомобил Фолксваген „Голф“, задна дясна врата и калник на лек автомобил Ауди „А6“. Това стана ясно от МВР.

 

Автомобилите били на двама мъже, собственици автокъщи, които се намират на обща площадка на бул.“Ришки проход“ в Шумен. Всичко започнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите, да намерят автомобил  за „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано БМВ, счупили му стъклото, но след като не намерили ключ, за да го подкарат, се прехвърлили на други автомобили.

 

Така стигнали и до  товарен автомобил Ивеко, но след като го подкарали, удaрили паркираните около него автомобили. Прехвърлили се на Форд Транзит, но краткият им курс на шофиране приключил със затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. Pакъсалият в калта бус им попречил да излязат от автокъщата.

 

След като не успели, решили да се приберат по домовете си и да се върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“. Сутринта на 9 юли около 9:30 часа един от собствениците на автокъщата, забелязал трите момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията. На място бил установен единият, 10-годишен.

 

Малко по-късно служителите на реда  установили и съучастниците му -  още едно момче на 10 години и 7-годишния му брат. Разпитани са. На място бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design