ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Холандия обърна и Франция на световното по волейбол в Русе

Спорт
17.09.2018  |  14:11
1 166
Битката за челните места в групата в "Арена Монбат" се завърза

Холандия продължава с големите изненади, като надигра Франция 3:2 гейма (23:25, 19:25, 25:21 25:23, 15:13) в четвъртия си мач от група "В" в Русе, на световното първенство по волейбол в България и Италия. С това "лалетата" записаха трета победа в този поток и напълно завързаха възела на интригата в тази група, мачовете от която се играят в "Арена Монбат". След този успех Холандия вече е на втора позиция с 8 точки, като изместих оттам Франция, която е с две победи, две загуби и също 8 точки.

В първите два гейма французите показаха безкомпромисна игра, като не позволиха съпротива от страна на холандците. След това настъпи пълен обрат, като холандците показаха, че неслучайно по-рано на световното в Русе победиха с 3:1 гейма и олимпийския шампион Бразилия.

Към момента лидер в русенската група с 9 точки е отборът на Канада, Бразилия е четвърта с 5 точки. Египет е пети с 3 т. след успех с 3:1 гейма над аутсайдера Китай.

Днес от 17 часа Холандия играе с Египет, а от 20.30 часа е битката Бразилия - Канада. Във вторник са последните два мача от програмата на световното в Русе, след което ще стане ясно и крайното класирането в група "В" и кои четири отбора от нея ще продължат във втората фаза на шампионата на планетата. Последните две срещи са Китай - Бразилия /17 часа/ и Канада - Франция /20.30 часа/.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design