ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Христина Тодорова: Поезията ми е насочена към всеки, който има очи за красивото

Интервю
18.10.2016  |  17:29
1 167
Тя е ученичка в Профилирана езикова гимназия – Ловеч, създаде блога awalkingboxofparadox.wordpress.com, а отскоро пише и за известен литературен сайт

-Коя е Христина Тодорова? Как би се описала?

- Христина е обикновен тийнейджър, ученик, човек, който се стреми да пребори себе си и да открива нови черти както в себе си, така и в другите. Думата, която ме описва най-много, е „парадокс“.

-От колко години пишеш в блога си?

- От година и два месеца водя блог, но се занимавам с писане от доста по-дълго време. Пиша най-вече за лично удоволствие.

-Кое те вдъхнови да създадеш блога си?

-Интересното е, че от година и половина исках да го направя, но все се отказвах. Мислех си - никой няма да го чете, страхувах се да не ми се смеят, но после размислих и си казах какво пък толкова. Блогът е нещо, което можеш да направиш за себе си и го направих. Пиша за банални неща, но погледнати през моя свят. И хората, които се виждат в поезията ми, са тези, които ме карат да продължавам да пиша.

-Към какви хора е насочена твоята поезия?

- Към всеки, който иска да си отвори очите за красивото.

-Наскоро литературният сайт e-lit.info публикува твои стихове. Чувстваш ли се горда?

- Беше неочаквано за мен, но наистина е приятно чувство да си кажеш – да, вече не пиша само в моя блог.

-А искаш ли да видиш стиховете си събрани в книга?

- Работя по въпроса, тъй като ми се иска. Има нещо специално в хартията, в книгите и е по-хубаво да ги видиш отпечатани на книга, отколкото да ги четеш през екрана.

-Имаш ли хоби извън училище?

- Основно се занимавам с музика и с английска реч и дебати. Всяка година участвам в рок-феста на Езиковата, а тази година  е специална, защото сме домакини.Дебатьорските теми са най-вече политически. Хубавото е, че когато отидеш на състезание, виждаш, че има хора на твоята възраст, които мислят и искат да намерят изход от проблемите около нас - за всички войни, икономическите и политическите проблеми, както на България, така и на другите държави.

-От  какво се вълнуват съучениците ти?

- Има два вида хора в това отношение- такива, които не се интересуват от нищо съществено, и хора, които все повече се опитват да намерят неща, за които да живеят и да запълват смисъла ни.

-Кои са любимите ти книги?

- Напоследък чета повече български автори - Ирена Иванова /Рене Карабаш/,Августин Господинов, Георги Господинов и др.От чуждите автори харесвам Дж. К. Роулинг /”Хари Потър”/.

- А кой ти е любимият предмет в училище?

- Обичам както биология, така и история, география, английски език и български.

-След училище накъде?

- Обмисляла съм всякакви варианти, но колкото повече се дълбае в тази тема, толкова по-малко желая да се занимавам с нея, но засега съм се насочила към журналистика и психология.

Адриана Данова

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design