ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Измамник прибира пари от състрадателни, лъже за трагедия с дъщеря му

България
21.06.2019  |  13:42
735
Част от тактиката му за вдъхване на доверие била да се представя за „шеф на Пенсионното“, „собственик на месокомбинат“ и др.

59-годишен рецидивист, осъждан многократно ефективно от различни съдилища в страната, получи нова присъда, този път от Районния съд в Разград за измама на три семейни двойки. Сега мошеникът получи 4 години затвор при строг режим, като присъдата го сварва да лежи в Плевенския затвор. Трите измами  в Разград Ивайло А. извършил  в периода от 12 януари до 9 юли 2018 г. Той се  представял като "директор на Пенсионното", "шофьор на ДАП" и "собственик на месокомбинат „Родопа“ с имената Николай или Недялко. След това започвал да моли за пари, тъй като се случило нещастие с дъщеря му и му трябват пари за лечението й. Така от три семейни двойки в Разград мъжът успял да оскубе 1300 лева.

 

Присъдата на Разградския районен съд е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие, коментираха от прокуратурата. Ивайло А. признал вината си, за да получи наказание, намалено с една трета. Съдът му определил да изтърпи наказание 6 години лишаване от свобода, които заради съкратена процедура редуцирал с една трета. Така измамникът ще търпи 4 години лишаване от свобода. Решението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design