ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова коментира сензационно късото заседание на Общинския съвет

Политика
21.04.2016  |  15:21
1 075
Ето какво каза по този повод Корнелия Маринова:

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова коментира сензационно късото вчерашно заседания на Общинския съвет в Ловеч, което приключи за 25 минути. Както съобщихме по-рано, дневният ред не бе приет, защото гласуването завърши с 12 „за“, 16 „против“ и 2 „въздържал се“.

Ето какво каза по този повод Корнелия Маринова:

 

„За мен не е изненада решението на мнозинството  общински съветници, защото въпросът за прекратяване на договора с депото не е от тяхна компетентност. Има си закони и институции за тези неща.

Проблематика на сесията не е от спешен, извънреден порядък по никакъв начин. От спешен порядък беше друго - решаването на проблема с Депото за неопасни отпадъци на общините Ловеч, Летница и Угърчин, когато на 1 април т.г. приключваше договорът с предишния оператор. Защото градът можеше да остане с блокиран обект, който е от стратегическо значение. Но управленският екип на Община Ловеч се справи с обстоятелствата и сега всичко работи, а градът е чист. Важното за нас е депото да работи.

Необходимо е да се подчертае още, че общинските съветници са автономни и могат да правят всякакви извънредни заседания. Но нека групата общински съветници, която направи подписката за свикване, нека тя да обяснява необходимостта от заседанието. За мен това е или отчаян популистки жест, или е сигнал, че са засегнати икономическите им интереси, които ги карат да реагират панически“, завърши коментара си Корнелия Маринова.

 

Дневният ред на вчерашната сесия включваше предложение за създаване на ново общинско предприятия за оператор депото за неопасни отпадъци на общините Ловеч, Летница и Угърчин. Втората точка бе предложение за прекратяване на договор за оператор на депото за неопасни отпадъци.

Вносители на искането бяха 10-те съветници на БСП, както и двама независими съветници.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design