ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Конкурс в Русе осигурява на диригенти 2 години гастроли у нас и по света

Култура
18.07.2017  |  13:51
1 476
Тримата най-добри ще дирижират пред русенска публика спектакъл на операта "Мадам Бътерфлай" на 28 юни
Русенска опера

 

Седмото издание на Международния конкурс по оперно дирижиране Blue Danube започна в Русе и ще продължи до 28 юли. Организатори са австрийската компания Blue Danube Musik Impresario и Русенската опера. Конкурсът цели да се подпомогнат млади музиканти от различни страни, като им се даде шанс за изяви през следващите две години в различни оперни театри и оркестри.

 

Тази година членове на журито са Михаела Силвия Рошка, диригент в Националната опера в Тимишоара, Румъния
Лари Нюланд, оперен и симфоничен диригент в САЩ и Словакия, Ахмед Ел Саеди, музикален директор на Симфоничния оркестър в Кайро, Арон Косцтин, изпълнителен директор на Унгарската опера Клуж - Напока в Румъния.

 

Най-добре представилите се участници получават покана за гастроли в Софийска филхармония, Националния оперен театър в Белград, оперите в Русе и Стара Загора, Унгарската опера Клуж - Напока, Симфоничния оркестър Сичуан в Шенгду, Китай, Симфоничния оркестър в Кайро, асистент в премиерен оперен спектакъл в Националния моравско-силезийски оперен театър в Острава.

 

Тази година заглавията, с които се състезават участниците, са "Отвличане от сарая" от Моцарт, "Орфей" от Джон Робертсън, "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс и "Мадам Бътерфлай" от Пучини.

 

Тримата печеливши диригенти ще дирижират спектакъл на операта "Мадам Бътерфлай" на 28 юни от 19 часа в зала Опера в Русе. Билети могат да се намерят касите в Операта и Филхармонията.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design