ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Корнелия Маринова, кмет: Иска ми се в края на мандата ми общината да бъде дом за своите граждани

Интервю
22.05.2017  |  15:22
1 058
Започна изпълнението на интегрирания план за градско възстановяване и развитие

- Г-жо Маринова, след година и половина на кметския пост, съжалявате ли, че не сте в парламента?

- Пред мен този въпрос не стои. С номинацията ми за кмет и с участието ми в изборите за местна власт решението е било взето и изборът на моите съграждани е решаващ. В момента имаме конкретни задачи, изпълняваме ги и нямам време да мисля кое е по-добре. Винаги съм изпълнявала отговорността си изцяло и вървя към това, което работата изисква.

 

 

- Кое е най-трудното решение до сега, което трябваше да вземете като кмет?

- Няма лесни решения. Защото, когато трябва да вземеш такова, то трябва да е премислено от всички страни, тъй като обикновено касае широк кръг от хора. Влагам еднакво старание и отговорност при вземането на всяко рeшение.

 

 

- Имат ли допирни точки ръководенето на училище и на цяла община? Какво от опита Ви като директор Ви помага в сегашната дейност?

- Разбира се, че има. Работата с хора, работата в екип, планирането на задачите, изпълнението на целите, комуникацията с всички страни извън институцията - това са все компетентности, умения да се възлагат правилни задачи и проследяването на резултатите. Натрупала съм тези опитности от работата ми като училищен директор 18 години. Винаги съм казвала, че Бог ми е помогнал да избера правилната професия, която определя и характера ми: да бъда чувствителна, отворена към света и хората, и към проблемите им.

 

 

- Какво Ви носи удовлетворение в управленската дейност?

- Разбира се, че резултатите, когато нещата се случват. И когато виждаш, че очакванията ти се потвърждават. Лошото е, когато трябва да се търсят нови решения и да се детайлизират, за да може да се доближат максимално до резултата, който очакваш. Това е един сложен процес - не може всичко да става бързо.

Тук ще кажа, че започнахме да изпълняваме интегрирания план за градско възстановяване и развитие, и специално инвестиционната програма, но за нея нямаме проекти - имаме само за централната градска част, по който вече се работи. Трябваше много бързо да се организираме, да възложим изработването на тези проекти. Сега текат обществените поръчки по строително-монтажните работи и ред други неща, така че сме на много високи обороти. Тази и следващата година ще бъдат от решаващо значение, за да постигнем целите, които сме си поставили за коренно преобразяване на нашия град и община.

 

 

- Как приемат близките постоянната Ви заетост, помагат ли ви и как?

- Аз се занимавам с управленска дейност от 1992 г. и винаги съм отсъствала. Вкъщи това е добре прието и нещо нормално за семейството ми. В момента сме само двамата със съпруга ми, защото децата пораснаха и поеха по свой път. Благодарна съм на Бог, че ме е срещнал с добрия човек и обичан съпруг. Ние никога не сме имали проблеми в това отношение. Винаги съм имала безрезервната му подкрепа, както и той може да разчита на мен. Със сигурност липсвам, със сигурност има моменти, в които му идва в повече, но се старая, когато съм си у дома, да компенсирам по някакъв начин.

 

 

- Мечтата Ви като кмет - с кое значимо нещо искате да ви запомнят жителите на Ловеч?

- Мечтата ми като кмет е да имам добре работеща администрация в услуга на хората. Винаги съм смятала, че отвореността на местната власт към хората и решаването на техните ежедневни проблеми е от първостепенно значение, за да се чувстват те обгрижени.

Мечтая в края на мандата да имаме един подреден дом. Защото с пари всеки може да направи чудеса. Всички тези инвестиции, които получаваме, са много важни, но по-важно е да има характер, да има любов, да има уважение, признателност и зачитане. Мисля си, че това става в един хубав дом. Иска ми се в края на мандата ми ловешката община да бъде дом за своите граждани.

 

Интервю на Росица Христова

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design