ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Крайният квартал „Бабаковец” е все така отчайващ

Коментар
02.06.2016  |  12:12
714

Емблематичният жилищен комплекс на Ловеч „Младост,”  (или „Бабаковец”, както си го знаем), в който мина детството ми, го помня все така - отчайващ. Това е най-големият и уж най-новият от квартали на града, но е застинал във времето. Като  малка слушах истории за неговото построяване, истории  от времето на социализма – как са издигали  панел по панел. Истории за голямото чакане да се вредиш за  жилище . Да, сигурно звучи някак далечно и позабравено, но това са го преживели хората преди мен.

Но , „Бабаковец”  си остава все същият. Дупките по улиците си стоят, отвориха се дори нови. Наводнени мази при всеки дъжд. Липсват паркове и цветни лехи.  Да не говорим за разхвърляния боклук около контейнерите, който буквално те отблъсква. Кварталът е обгърнат  от сивота и мрак, липсва приветливост.

Ето най-пресния пример. Преди година откриха детска площадка до блок 315. Това, ако питате мен, е поредната необмислена постъпка. Първо – вдига се шум, който ежедневно трябва да търпят живеещите в блока. Второ - при всеки проливен дъжд пръста се свлича и децата играят в тиня. Определено това не  е подходящото място за детска площадка.

Подаваха се жалби, но без резултат.

Друг абсурд. Ремонтираха подлеза до жп гарата, отвориха го и след месец  му сложиха катинар?  Трябва да преминаваме през жп релсите, опасността да те удари влак е голяма, особено сутрин и вечер в тъмното. Ами инвалидите и майките с детски колички, те как да преминат?

„Бабаковец”  е квартал с много проблеми, които няма как да се решат от днес за утре. Но едно знам - той отчаяно се нуждае от промяна в положителна насока. В най-скоро време.

Адриана Данова

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design