ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ловчалийката Диана Дякова стана държавен вицешампион по шахмат

Спорт
05.06.2017  |  14:07
670
Нашенката спечели сребърния медал, като единствена направи реми с победителката
снимка: sport-vt.com Диана Дякова (вляво) записа поредния си успех в шахматните надпревари

Ловчалийката Диана Дякова стана републикански вицешампион по шахмат. Преди дни в София се проведе Държавното индивидуално първенство за сеньори и сеньорити. Право на участие в шампионата при дамите имаха състезателки, родени преди 31.12.1967 г., картотекирани в Българската федерация по шахмат. Победителка стана м.с. Петранка Драганова, която е учител в Общинския детски комплекс „Св. Иван Рилски” в гр. Казанлък и треньорка на децата от местния клуб. Тя събра актив от 2,5 точки. На второ място, на половин точка от шампионката, се класира нашенката Диана Дякова. Така тя спечели сребърния медал. Третото място и бронзовото отличие заслужи представителката на ШК „ИВИС-Плюс” (Сф) Магдалена Сапарева с 1,5 т.

Диана Дякова практикува древната игра от дълги години. Има доста успехи, като през последните години се състезава от името на ШХ „Казанлък”. Иначе е служителка в ловешката фирма „Спарки Елтос”. На шампионата в София единствено тя успя да направи реми с победителката Драганова, докато останалите загубиха партиите си срещу нея.

При мъжете държавен шампион за ветерани стана ММ Петър Орев. Тук участниците бяха 28. Те играха в 7 кръга по Швейцарска система, със стандартната контрола за игра - по 60 минути на състезател и добавени по 30 секунди на ход.

Софиянецът Петър Орев триумфира с първото място след 6 точки от 7 възможни. Той е бил дългогодишен шахматен организатор и треньор в ЦСКА, а сега е член на клуб „Хан Аспарух". Второ и трето място с по 5,5 т. разделиха Георги Попов (ШК „Капабланка 97“ - Дупница) и Яне Гелемеров („Юри Бендерев 1912“ - Перник).

 

Никола Колев

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design