ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Магии: Вижте как тютюн у нас ставал на боб, домати, котешка храна /Снимки/

България
02.01.2019  |  12:25
601
Складова база приютила нелегален цех с професионално оборудване за рязане, овлажняване, ароматизиране
нелегален тютюн
Цехът имал всичко необходимо, но условията били доста "полеви" Снимки: АМ

 

Нелегален цех за рязане на тютюн са разкрили служители от отдела на Столичната митница за разузнаване и разследване. При проверка в района на Нови Искър митническите инспектори установили, че в едно от помещенията на складова база е оборудван цех за рязане и обработка на тютюн. На място е открито професионално оборудване - машини за рязане, вани за овлажняване на тютюна и машина за ароматизиране. 

 

Освен известно количество ненарязан тютюн и тютюн в процес на преработка, са открити и вече опакован тютюн, както и празни опаковки, коментират от Митницата. Според откритите на място материали, след обработката тютюнът се опаковал в чували, етикетирани като котешка храна, или в консервени кутии с етикети на консервирани домати или боб. Разпространението на тютюна е извършвано  чрез пратки.  Техниката на обработка, включваща ароматизиране, подсказва, че на следващ етап тютюнът вероятно е смесван и със сиропи с цел да се използва като тютюн за наргилета.

 

Наред с това на място са установени и празни опаковки  за тютюн, брандирани с името на известна марка тютюн за пушене, както и множество цигарени филтри и хартиени тръби за цигари. Процесът по обработката на тютюна се е осъществявала при лоши хигиенни условия, без да се спазват технологичните изисквания при производствената манипулация на суровия тютюн, което крие потенциална опасност за здравето на потребителите, казват още от Митницата.

 

Общото количество на откритите и иззети акцизни стоки е 228 кг. Иззети са и всички машини и съоръжения, послужили за незаконното производство, като машина за рязане, машина за варене /вана/, машина за затваряне на консерви, центрофуга, горелка, поточна линия  и др. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Столична под надзора на Районна прокуратура София. Работата по случая продължава.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design