ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Мошеници заработили 20 бона за 3 дни от 3 пенсионерки

България
12.09.2018  |  14:37
640
Едната хвърлила „своя дал“ през терасата, другата окичила дръжката на входната врата, третата оставила парите си до контейнер за боклук
Явно у нас боклукът невинаги е това, което е...

 

Криминалисти на РУ-Чирпан са задържали  двама участници в измамна схема, съобщиха от МВР. Разследването в РУ-Чирпан започнало в началото на месец юли месец т.г.  На 1 юли възрастна жена потърсила помощ в полицията, след като разбрала, че е станала поредна жертва на мошеници. Същия ден на домашния й телефон се е обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител и успял да я убеди, че нейната помощ ще е от изключително значение в провежданата в момента полицейска операция.

 

Така жената се простила с крупна сума пари, които поставила в портмоне и хвърлила през терасата на жилището си. По същата схема през следващите два дни били измамени и още две жени, които също се хванали в мрежата на мошениците и лековерно се лишили от спестяванията си, оставяйки ги на дръжката на входната врата и до контейнер за смет. Общата сума, която жертвите предоставили на непознатите, възлизала на близо 20 000 лева.

 

Веднага по случаите били образувани досъдебни производства а при разследването били заловени мъж и жена на 35 и 31 години, и двамата от Стара Загора. На този етап е установено, че двойката е изпълнявала ролята на куриери в измамната схема. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design