ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Мошеник сви 30 000 лева от 25-годишна глухоняма, излъгал я, че ще живеят заедно

България
21.11.2018  |  10:55
684
Измамата станала след запознанство по Фейсбук, мъжът използвал и двете си деца

 

Измамник, откраднал 30 000 лева и три мобилни телефона на обща стойност 2 800 лв. от млада глухоняма жена, е задържан на границата с Турция. Това съобщиха от МВР-Бургас. 30-годишният пловдивчанин Е.Р. и измамената 25-годишна бургазлийка се запознали през месец май тази година по Фейсбук, няколко месеца си писали се виждали само чрез уеб камера.

 

На 6 ноември  двамата си уговорили среща и Е.Р., заедно с двете си деца дошъл в апартамента на 25 годишната жена в бургаския квартал «Меден Рудник». Поговорили известно време и решили да посетят родителите на пловдивчанина, които живеели в Турция. За да разполагат с пари за закупуването на апартамент в Турция, в който да живеят съвместно, бургазлийката изтеглила от банков клон сумата от 15 000 лв., която добавила към спестените си в дома 15 000 лв. /част от парите били наследство от починалите й родители, а друга част – парични помощи от ТЕЛК за това, че е глухоняма/.  

 

Жената взела всичките си пари и заедно с Е.Р. и двете му деца се качила в автомобила на пловдивчанина «Ауди А 4», с пловдивска регистрация, като потеглили за Турция. В с. Крушевец Е.Р. спрял и помолил 25-годишната бургазлийка да му купи цигари от крайпътен магазин. Тя слязла, след което автомобилът потеглил в посока Малко Търново. Жената махала след «Ауди»-то, но колата не спряла, след което потърсила помощ от полицията.

 

Е.Р. е обявен за общодържавно издирване, като на 19 ноември е установен от служители на пункта в Малко Търново при влизане в България от Турция. Задържан е и конвоиран до Районно управление - Созопол, където направил пълни самопризнания. Откраднатите три телефона са намерени в пловдивчанина и иззети. Той заявил, че ще възстанови и отнетата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол, казаха от полицията.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design