ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

МВР официално: 6-ма загинали при катастрофата край Вакарел, 22-ма ранени

България
13.04.2018  |  16:06
1 056
Екипи от Института по психология на МВР работят както с пострадалите от инцидента, така и с първите, оказали им помощ
Обърнат автобус на автомагистрала тракия
Снимки: МВР

 

Според данните до този момент, шестима са загинали на място, други 22-ма са транспортирани и настанени в болнични заведения. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов пред журналисти за катастрофата в района на Вакарел, при която днес се обърна автобус. Сигналът за тежкия пътен инцидент е получен в 11.18 часа, уточни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Изпратени са били екипи, като в рамките на десет минути първите патрули са били на мястото, първият екип на пожарната пристигна на 13-ата минута след сигнала.

 

Катастрофата на „Тракия“: Кола се завъртяла и ударила автобуса странично

 

Действията на екипите на МВР до този момент бяха насочени към овладяване на ситуацията, регулиране на движението, опазване на местопроизшествието, осигуряване на трасе за линейките и помощ на пострадалите, поясни главния секретар на МВР. Започнало е разследване под надзора на прокуратурата. В момента дознателският екип работи с двамата участници в пътнотранспортното произшествие -  водачите на лекия автомобил  и на автобуса. Няма данни те да са употребили алкохол.  На място са и екипи от Института по психология на МВР, които работят както с пострадалите от инцидента, така и с  първите, оказали им помощ.

 

По първоначална информация е имало странично съприкосновение между двете превозни средства преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в  канавката, но това тепърва ще се потвърждава с  автотехническите експертизи, посочи главен комисар Младенов, който уточни, че е създадена организация и МВР съдейства на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с оглед установяването на  скоростта, с която са се движили превозните средства и техническото им състояние.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design