ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Навици: Двама грабят спонтанно, ако видят подходящ минувач

България
12.09.2017  |  12:51
542
Гонка и кратка игра на криеница с полицията завършва със затвор от 6 години и 6 месеца

 

Трима души са осъдени във Враца след грабеж, опит да теглят пари от картата на жертвата, гонка с полицията и укриване за малко. Това стана ясно от Прокуратурата. Лидерът на триото - Л. Киров, е с ефективен затвор, помагачите му Н. Николов и С. Василев минали условно. И тримата били с богат опит от затворите, познавали се отдавна.

 

Вечерта на 7 юли 2015 г. тримата били заедно в Козлодуй, след което отишли с автомобила на Василев до центъра на града да си купят цигари. Докато Василев отишъл до магазина, другите двама взели спонтанно решение да се сдобият с пари, като ограбят минаващия наоколо възрастен мъж.

 

Те го последвали, бързо приближили и нападнали. Николов застанал зад мъжа и обхванал с ръце тялото му, за да не може той да се съпротивлява, а Киров му нанесъл удар с ръка в лицето. От джобовете на мъжа били извадени 70 лева, портмоне с лични документи и дебитна карта с изписан на листчето ПИН-код. След като бил ограбен, пострадалият мъж съобщил за случилото се в Районното полицейско управление в града.

 

Междувременно тримата подсъдими се събрали заедно и потеглили към с. Бутан. Пред сградата на кметството Николов спрял автомобила и дал на Василев откраднатата дебитна карта, за да изтегли пари от близкия банкомат. Той на свой ред първо решил да провери наличността, въвел изписания ПИН-код, но получил отказ за достъп.

 

След този неуспешен опит да се сдобият с пари, тримата решили да се върнат в Козлодуй, но срещнали по пътя полицейски патрул, който се опитал да ги спре. Подсъдимите успели да се скрият на различни места в циганската махала в града. По-късно същия ден при претърсванията в махалата те били задържани.

 

С присъда на Врачанския окръжен съд на Л. Киров е постановен ефективен затвор от шест години и шест месеца „лишаване от свобода“ при строг  режим на изтърпяване. С. Василев и Н.Николов са с наложени условни наказания „лишаване от свобода“. За единия срокът е три месеца, а за другия - три години.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design