ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Отличници: Познайте колко присъди може да има 32-годишен рецидивист!

България
12.09.2017  |  13:56
534
При поредната си среща с Темида варненецът Димо Димов „се уреди“ с 5 години затвор за грабеж на кондуктор в градския транспорт

 

Пет години затвор при строг режим прие да изтърпи опасният рецидивист Димо Димов, след като сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което е одобрено от състав на Варненския окръжен съд. Това ще бъде 24-ата присъда на 32-годишния варненец, който се призна за виновен за грабеж на пари със сила от кондуктор на „Градски транспорт“ – Варна. Това съобщиха от Прокуратурата..

 

На 15 април 2017 г. подсъдимият се качил в автобус №148 от последната спирка в кв. „Владиславово“ и седнал на последната седалка. Кондукторът започнал да таксува пътниците, които били трима-четирима. Димо подал банкнота от 20 лева. Когато служителят на „Градски транспорт“ започнал да връща ресто, опасният рецидивист го хванал за ръката и започнал да дърпа банкнотите.

 

След като автобусът спрял на спирка, 32-годишният мъж побягнал навън, последван от ограбения кондуктор, който стискал банкнотите от 60 лева в ръката си. От дърпането на парите и съпротивата на служителя на „Градски транспорт“ двама мъже паднали на земята. Подсъдимият успял да издърпа банкнотите от ръцете на кондуктора и побягнал. След него хукнал и кондукторът, но не успял да го настигне.

 

На мястото на боричкането между двамата мъже останала маратонката на опасния рецидивист, част от веществените доказателства по делото. Въпреки това той продължил да тича, като захвърлил другата си обувка в изоставена къща на ул. „Пробуда“. Кондукторът получил редица травми. След като извършителят бил задържан, той бил разпознат категорично от пострадалия мъж.

 

Изготвената по делото съдебнопсихиатрична експертиза установила, че подсъдимият Димов страда от наркотична зависимост към хероин, но към момента на престъплението е бил в състояние да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си. Квалификацията на обвинението срещу него за грабеж, представляващ особен рецидив, се определя от предходната му съдимост.

 

Преди да извърши грабежа на кондуктора на „Градски транспорт“, той е осъждан 23 пъти с влезли в сила присъди. Последният съдебен акт срещу него е влязъл в сила на 16 юни 2016 г., с който му било наложено наказание 7 месеца лишаване от свобода за кражба. Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване, уточняват от Прокуратурата.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design