ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Паспортните служби работят извънредно и утре заради предстоящия вот

Общество
05.11.2016  |  22:33
1 618
Тези, които не са успели да получат лична карта до края на работния ден вчера, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват.

 

/КРОСС/Днес и утре звената „Български документи за самоличност" работят извънредно, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, информира БНТ.

Както на всички избори през уикенда паспортните служби ще работят. Днес от 8:30 до 17:00 часа, а утре от 8:30 до 19:00 часа.

Създадената организация има за цел хората, които по някаква причина нямат валидни документи - защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да гласуват.

В последната седмица звената „Български документи за самоличност" работиха на по-високи обороти, за да могат да се издадат ускорено документи, на хората които вече са подали заявления.

Тези, които не са успели да получат лична карта до края на работния ден вчера, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено, е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

Удостоверение може да се издаде във всеки град - не само по постоянен адрес. Единственото изискване за издаване на такова удостоверение е да има подадено заявление за получаване на лична карта.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design