ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пенсионерка мъсти за обида, пали двуетажна къща на съсед

България
05.01.2018  |  13:59
1 009
Понеже я обвинили в кражби, жената се промушила през дупка в оградата, драснала клечката на имота, изчакала да се разгори и се прибрала обратно през отвора

 

Пенсионерка от Великотърновското село  Обединение е осъдена да плати 4216 лева за причинените имуществени вреди, плюс една година затвор условно с 3-годишен изпитателен срок. Жената е призната за виновна, че на 10 април миналата година на ул. „Осемдесет и седма“ в селото запалила двуетажна къща с пристройка и навес, на значителна стойност – 12 640 лв. Палежът е извършен като отмъщение заради конфликт, разразил се по-рано през деня.

 

Имотът бил собственост на Н. М. и Д.К., които обаче не са се карали с подпалвачката. Те придобили имота по наследство и станали нейни съседи, но живеели другаде. Н. М. посещавал имота всяка седмица, като през останалото време за него се грижел Н. Н. На 10 април 2017 Н. Н. заварил обвиняемата в имота, който наглеждал и между тях възникнал конфликт по повод на извършвани кражби от пенсионерката. Н. Н. я изгонил, което я ядосало.

 

Поради тази причина обвиняемата решила да запали имота. Изчакал го да си тръгне и през дупка на оградата влязла в двора на къщата. Запалила клечка кибрит и я хвърлила върху черга до входната врата на пристройката. Изчакала, пламъците да се разгорят и си тръгнала, удовлетворена от стореното. Междувременно пожарът обхванал пристройката и навеса, които изгорели.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново. Снимката е илюстративна

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design