ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

По-добре не пътувайте следващите дни, зоват 3 министерства

България
02.03.2018  |  17:40
1 446
Екипи на МВР, АПИ и транспортното министерство излизат по пътища и улици
Снимка: МВР

 

МВР министърът Валентин Радев, регионалният министър Николай Нанков и зам.-министърът на транспорта Ангел Попов днес оповестиха набелязаните превантивни мерки с оглед очакваните заледявания по пътищата в страната през следващите дни. Те апелираха при възможност да се избягват пътувания, а ако това се наложи, водачите да тръгват подготвени за атмосферните условия автомобили и да шофират изключително внимателно.

 

Предприети са мерки за опесъчаване на магистралите, поясни министър Нанков. Създадена е организация и дежурните екипи на Министерството на транспорта ще са в постоянен контакт с екипите на МВР и АПИ, има готовност за оказване на съдействие при възникнали проблеми, уточни зам.-министър Попов. Във връзка с безопасността на движението по пътищата е създадена предварителна организация от ГДНП и на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища, ще има екипи на Пътна полиция, които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо.

 

Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са Е-79 (София-Кулата), автомагистралите „Струма“, „Тракия“, Хемус, пътищата София-Варна, В. Търново-Русе, както и към големите зимни курорти.

 

 

На 3 март, когато се отбелязва Националният празник на България, проходът „Шипка“ ще бъде затворен и през него няма да се допускат моторни превозни средства от входовете му откъм Габрово и Стара Загора. Там гражданите ще могат да паркират на подходите на специални буферни паркинги. Желаещите да се качат на паметника-костница, ще могат да го направят пеш.

 

Днес, от 16  до 20 часа е спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден (5 март), но за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим, а целта е да се облекчи движението за автомобилите. Има готовност при влошаване на пътната обстановка да се прибегне и до временна организация на движението и да се спират определени участъци или цели пътища до почистването им.

 

По отношение на организацията за празника в градовете, екипите на Охранителна полиция е организирала охраната на всички обекти. Силите на реда ще следят основно да не се допускат хора, употребили алкохол или такива, които са в неадекватно състояние.  До местата, където са предвидени тържествените отбелязвания на празника, няма да бъдат допускани хора с обемисти багажи, въоръжени лица, внасянето на пиротехника.  Около 600 униформени са ангажирани в охраната на тържествата на Шипка.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design