ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Подписахме с Китай рамково споразумание за магистрала "Хемус" и пътя Русе - Велико Търново

България
07.07.2018  |  23:04
1 624
Реализацията обхваща и тунел под връх Шипка

България и Китай подписаха рамкови споразумения за сътрудничество при строителството на магистрала "Черно море" и "Хемус". Споразуменията  обхващат и реализацията на тунел под връх  "Шипка", автомагистрала "Русе-Велико Търново", скоростният път "Видин-Ботевград" и др.Регионалният министър Николай Нанков сложи подписа  си под договореностите с пет големи китайски компании.
Това стана по време ва провелета се вчера и днес в София  седма Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.  Основната цел на форума "16+1" бе да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.
В рамките на форума на визита у нас бе и премиерът на Китай Ли Къцян, който се срещна с премиера Борисов.
Свързаността е основен приоритет за нас, каза Нанков по време на церемонията  по подписването и напомни, че през страната ни преминават пет трансевропейски транспортни коридора.
Той напомни, че предимствата на България са не само стратегическото географско положение с директен достъп от Европа до Близкия Изток и Азия, но и добрите условия за бизнес, стабилността, членството ни в ЕС и др.
Обемът на китайските инвестиции в България към момента не отговаря на потенциала на икономическите ни отношения.  Инвестициите на китайските компании биха били плюс за икономиката ни, тъй като те са на светло, иновативни, осигуряват работни места и са социално отговорни, смята министър Николай Нанков, цитиран от www.dnes.bg.

Снимка архив Булфото

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design