ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Политически коментар: Ако притичваш ту вдясно, ту вляво, може да ти се завие свят

Политика
07.11.2017  |  20:17
1 017

Възможно ли е промяна в съвета на директорите на една общинска фирма да промени цялото политическо представителство в Ловеч? Може ли политическите партии да са заложници на служби, постове и кариери?  

Е, ако четеш някои писания – точно това се случва в Ловеч. Промените в общинската фирма „Еко“ ЕАД били израз на ново управляващо мнозинство – ДПС, БСП и независимите. Тогава да се попитаме: Нима „Еко“-то управлява Ловеч? То ли променя политиците? Нямат ли по-висши идеи, принципи, програми?

При положение, че ГЕРБ  в ЛОВЕЧ има само десет общински съветници от общо 33 в Общинския съвет, а те мислят различно по някои въпроси, то естествено има най-различни комбинации. Така е при демокрацията. През годините се нагледахме на всички видове политически брокери, рекетьори и номади. И винаги са в една посока – от дясно на ляво, от ГЕРБ към БСП.

Вярно е, че БСП е силна, когато е в опозиция и умее да ерозира противника. Но винаги се проваля, когато е на власт. Това, че са постигнали някакво временно надмощие чрез гласуване, нищо не променя, освен за старите членове на „Еко“-борда. Областният управител е от ГЕРБ, също и кметът на града, председателят на ОбС. Градът се намира в движение, променя се, жив е. Случват се и хубави, и лоши неща. От 30 години градът не е преживявал такова раздвижване в строителството.

Освен това радостно е, че Ловеч има будно гражданско общество, има „сърдите млади хора“.  Това е нормално работеща демокрация – със „за” и „против” – без право на „въздържал се”. Вярно е, че в момента опозицията с БСП води „война на нерви”, говорят се откровени глупости. И ако ЕКО променя политическото пространство – то тогава значи няма партии, а някакви търгаши...

Защото ако си политик -  личните интереси трябва да отстъпват пред обществените. Но ако си бакалин по душа – тогава вадиш молива и плюнчиш по листа.

Крайната сметка обаче винаги идва на изборите. Няма как да притичваш ту вдясно, ту вляво, защото може да ти се завие свят.

Павел Ненов

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design