ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ремонтират белодробната болница в Троян по проект за 87 000 лева

Здраве
26.01.2017  |  18:47
643
С част от средствата ще се изгради капацитетът за включване на лечебното заведение в Националната здравно-информационна система
Депутатът Иван Миховски заедно с д-р Даниела Дариткова (вдясно) и директора д-р Цветомила Дудевска Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Белодробната болница в Троян ще работи по проект на стойност 87 000 лв., съобщи пресцентърът на ГЕРБ – Ловеч. Народният представител Иван Миховски от 43-ото народно събрание в последния ден на правителството „Борисов 2“ е провел необходимите разговори и със съдействието на колегата си д-р Даниела Дариткова, председател на здравната комисия в НС, са убедили Министерство на здравеопазването за спешната необходимост от реализацията на проекта.

 

Двамата депутати поеха ангажимента при посещението си в Белодробната болница в Троян през есента на миналата година. Тогава д-р Дариткова бе впечатлена от управлението на лечебното заведение в Троян и мениджърските качества на директора д-р Цветомила Дудевска.

 

С част от средствата – 51 700 лв., ще бъде извършен основен ремонт на покривите на сградите на двата блока на пневмологичното отделение. Така се осигуряват оптимални условия за предоставяне на медицински услуги на хоспитализираните пациенти. Освен това се укрепва сградният фонд на 111-годишното лечебно заведение, като се отстранят последиците от неблагоприятните природни явления от предходните години.

 

35 300 лв. ще бъдат инвестирани за разширение и надграждане на болничната информационна система /БИС/ чрез доставката на приложни програмни продукти, хардуер, софтуер и компоненти. С това ще се изгради напълно капацитетът за включване на лечебното заведение в Националната здравно-информационна система, с което се поставят основите на електронното здравеопазване в България. Реализирането на този проект ще улесни процеса на вземане на клинични, организационни, финансови и управленски решения, ще позволи обмен на информация и анализ на процесите в реално време, не на последно място ще повиши прозрачността в дейността на болницата. И най-важното – ще спести време на медицинския персонал, което да бъде посветено на преките грижи за болните и повишаване на тяхното качество и удовлетвореността на пациентите.

 

Предвиденото по проекта включване към съществуващата болнична информационна система на допълнителни  приложни програмни продукти за отделение по „Образна диагностика“, „Клинична лаборатория“, „Микробиологична лаборатория“ и „Белодробна функционална лаборатория“ със съответстващите модули за стационарните отделения ще финализира процеса на автоматизирано анализиране и управление на всички дейности в лечебното заведение. Доставката на работни станции, компютри и компоненти е необходимо изискване, като хардуерна платформа и системен софтуер за осъвременяването и пълното изграждане на БИС и ще подмени част от тотално амортизирания хардуер с  изчерпан капацитет.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design