ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: „Медика“ официално откри отделението по ортопедия и травматология /Снимки/

Здраве
18.03.2019  |  13:49
1 544
Сред специализациите на завеждащия отделението чл. кор. проф.д-р Стефан Станчев е и спинална хирургия във Франция, има два възлови патента
медика русе откриване на отделението по ортопедия и травматология

Днес беше официално открито новото Отделение по ортопедия  и травматология към УМБАЛ "Медика Русе". Приоритетна за работата на специалистите там ще е спиналната хирургия и  намек за това беше изобразеният на тортата, по случай тържествения ден, гръбначен стълб. Отец Искрен Казаков освети и  благослови отделението. На церемонията присъстваха директорът на болницата доц. д-р Кирил Панайотов, завеждащият отделението проф. д-р Стефан Станчев и екипът му, депутатът Пламен Нунев, зам.-кметът Наталия Кръстева, директорът на дирекция здравни и социални дейности в Община Русе Катя Петрова, ректорът на  РУ "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. Христо Белоев, който е председател на ОбС,  и проф. Велизара Пенчева, зам.-ректор на Университета.

 

Отделението е започнало дейността си още през ноември  на миналата година и само за няколко месеца са направени множество операции в областта на долни и горни крайници по спешност, като за пръв път в Русе е направена и операция със стабилизация на гръбначния стълб, в резултат на която пациентът е изписан още на шестия ден. Отделението е разположено на втория етаж на болничното заведение и разполага с операционна зала, оборудвана с необходимата апаратура за извършване на високоспециализирани хирургични дейности в областта на ортопедията, травматологията и гръбначната хирургия и миниинвазивна хирургия. То разполага с 15 нови ортопедични легла, всяка стая е с  по две легла и самостоятелен санитарен възел.

 

За завеждащ отделението е привлечен  русенецът чл. кор. проф.д-р Стефан Станчев, специализирал спинална хирургия във Франция и преминал редица специализации в областта на изкривяванията на гръбначния стълб, последствия от счупвания на прешлени дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и др. Два негови патента -  за изобретение и полезен модел - са въведени в клиничната практика на водещи университетски болници в България. Негови помощници са висококвалифицираните лекари д- р Сети и д-р Ванев, специализирали в областта на травматологията, хирургия на ръка и протезиране на големите стави на човешкото тяло. В отделението ще се трудят и двама специализанти. Д- Станчев сподели, че в днешно време много от проблемите, свързани с опорно- двигателния апарат, се дължат на липсата на достатъчно движение, неподходяща храна и завишено тегло и посъветва по- често да се създава възможност за движение пеша.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design