ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Заповядайте на Римския пазар на „Сексагинта Приста”, шоуто е гарантирано

Общество
08.09.2017  |  13:07
2 823
Възстановки, автентични занаяти, кулинарни чудесии и актьори ще върнат посетителите във всекидневието от римско време, входът ще е 1 лев
Римски пазар Русе
Снимки: Архив на РИМ

 

Шоуто на Римския пазар, който "ще отвори врати" на крепостта "Сексагинта Приста", е гарантирано. Това става ясно от съобщение на Русенския исторически музей, който организира тържището и има опит в развлекателните спектакли на римската крепост.  Както вече съобщихме, Римският пазар ще е 15 и 16 септември, а от музея днес дават подробности.

 

Посетителите на крепостта ще станат свидетели на възстановки, представящи всекидневни практики, игри и картини от римско време. На специално изградени шатри местни фермери ще предлагат своята продукция, а майстори от различни части на страната ще демонстрират автентични занаяти от епохата на римляните. Свои изделия ще покажат и организации на хора в неравностойно положение.

 

Римският пазар ще предложи вкусни блюда и напитки от римската кухня с продукти от преди Колумб. Известно е, че през този период са били популярни ястия, приготвени от риба, леща, овесени ядки, свинско месо, маслини. Познати били и подправки като магданоз, джинджифил, девесил, копър и черен пипер. На трапезата на римляните задължително са присъствали вино или бира.

 

 За доброто настроение на гостите на Римския пазар ще се погрижат площадни актьори и разказвачи на истории. Полските студенти, които са на разкопки на "Сексагинта Приста", също ще получат своите роли в спектаклите на римския пазар. Входът ще е 1 лв.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design