ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русенка над 6 месеца тормозена от бившия си: Мъртва си, свършено е с теб!

Крими
22.10.2018  |  14:40
1 175
Мъжът на 5 пъти проявил силна агресия, при заплахите вадил нож и пистолет

 

Русенската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж отправил закани за убийство спрямо  жена. Обвинението срещу Г. Г. е за това, че през периода 3 юни 2016-а до 12 януари 2017  в Русе на пет пъти той на 5 пъти я заплашил, че ще я умъртви. На 3 юни 2016 й казал, че ще я заколи, като й показал нож, същия ден насочил към нея пистолет; на 22 октомври  извикал към нея „мъртва си, ще те убия!...“ и направил към нея жест с ръка, изразяващ стрелба с пистолет; на 23 октомври  извикал „…свършено е с теб…“ и направил към нея жест пред гърлото си, изобразяващ колене. На 12 януари 2017-а пък я заплашил с думите „ Ще те убия!“.

 

Обвиняемият  и пострадалата дълго време живеели на семейни начала, но отношенията им се влошили. На няколко пъти жената правела опити да се раздели с обвиняемия, но когато успявала да се изнесе за кратко, той я следял, ходел до жилището й, вдигал скандали и това била причината да се връща при него. В края на  май 2016 г. тя отново се  разделила с обвиняемия, като взела решение повече да не се събира с него. В резултата на това Г.Г. станал още по-агресивен, постоянно я заплашвал с думи и с нож, който носел в себе си.

 

Тъй като се страхувала от обвиняемия,  жената образувала срещу него дело по реда на Закона за защита от домашното насилие, по което била издадена Заповед за незабавна защита, коментират от Прокуратурата. Със заповедта Г.Г. се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената, забранявало му се да приближава жилището и  местоработата и, както и местата за социални контакти и отдих. Въпреки издаването на заповедта, обвиняемият продължил с агресивното си поведение и заплахи спрямо пострадалата.  Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design