ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Шофьорите да внимават, тръгна масирана полицейска акция

Общество
13.05.2019  |  10:43
700
В проверките участват КАТ, ДАИ, служители от отделите на МВР за борба с криминалните и икономическите престъпления
полицейска акция по пътищата

 

От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Не са "застраховани" обаче и другите шофьори, които могат да попаднат в обхвата на проверките. В акцията участват служители на "Пътна полиция",  Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”, на криминалната и икономическата полиция.   

 

 Операцията е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки, коментираха от МВР. Целта на засиления контрол над товарните автомобили и автобусите е да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП, коментират от МВР.

 

Статистиката сочи, че основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. Проверките ще са основно по тези показатели, но ще се следи и за цялостното спазване на Закона за движението по пътищата от всички водачи на пътя.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design