ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Силвия - едно смело момиче в ловешкия театър

Интервю
30.09.2016  |  10:14
1 198
Не съм от актрисите, които искат да са красиви на сцената, изповяда благоевградчанката Силвия Чобанова

Смелото момиче на ловешкия театър Силвия Чобанова не се спира пред нищо.С труд и упоритост актрисата преодолява препятствията в живота.

Силвия е роденана 21 февруари 1985 г. в Благоевград, зодия Риби.  Средното си образование завършва в местната езикова гимназия с профил английски и немски език. В девети клас Силвия се записва на курс по актьорско майсторство и това предопределя избора ѝ да се посвети на  актьорската професия. Учи „Актьорско майсторство” в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Важна роля изиграва преподавателят ѝ – Венцислав Кисьов, когото възприема за свой учител и в живота. Но, както всеки човек, младата актриса е имала своите трудности.  Преди да отиде в Благоевград се явява на изпит в НАТФИЗ с баснята „Любовта на пеперудката”. Обаче е скъсана от Стефан Данаилов и Маргарита Младенова – „заради силното ми притеснение“. Лош късмет имала и в изпита за куклена актриса – излязла последна, не останали кукли за нея...

От три години Силвия играе в успешно в ловешкия театър. Последната й роля е в „Църква за вълци”, където влиза в образа на Лада. Позната е още от постановките „Опечалена фамилия”, „Двойка, четворка, секс” и др.

 

 

Играят ми се всякакви роли, от малки до големи, споделя Силвия.Желанието на актрисата е да влезе в ролята на бунтарка на сцената. Например Кейт от „Укротяване на опърничавата”, Беатриче /”Много шум за нищо”/. В новата постановка „Църква за вълци” играя съвсем различен типаж от мен самата и определено беше предизвикателство, разкрива тя. Пиесата е много балканска по атмосфера и общочовешка по проблематика според Чобанова. „Добрата драматургия е винаги модерна”, ни разкрива тя.

„На нас актьорите много ни се играе  Шекспир и Чехов, защото вътре има всичко.Не съм от актрисите, които искат да са красиви на сцената, за мен е по-интересно да съм грозна, ръбата, защото не мога да съм такава в живота”, споделя Силвия. Преди да дойде в Ловеч, Чобанова работи в театъра в Монтана, после пет години в габровския театър „Рачо Стоянов”. Там играе в постановката „Ромео и Жулиета” на Петринел Гочев. Това е пиеса, която я преследва, защото е била и дипломен спектакъл в университета. Но двете постановки коренно  се различават една от друга.  В дипломния спектакъл Силвия играе Жулиета, а в Габрово –Капулети.Постановката предлагала влизане в различни образи. „В първата сцена играеш слуга, във втората Жулиета, в третата дойката, в четвъртата Капулети, всичко това е добра школовка за един актьор“, споделя Силвия. „Това е може би най-хубавият спектакъл, в който съм играла, затова получи толкова номинации и награди”, с ентусиазъм разказва актрисата.

„Ромео и Жулиета” грабва два Аскеера, единият е за цялостно представление.

Извън театъра Силвия обича да прекарва времето си сред природата, в движение. Обича да кара ски на Пампорово, напоследък се увлича по скално катерене. Нали ви казахме – смело момиче.

Разбира се, ходи на море и обича да лежи на плажа, но определено предпочита движението. Любимата ѝ мисъл е „ Промени себе си и ще промениш света около теб”. В живота съм естествена, оставям ролите на прага, споделя Силвия.

Ловеч ѝ харесва, но прави впечатление, че няма много млади хора, с които да излиза и да се забавлява. Ловешката публика й изглежда много театрална и доста хора ходят на театър.Радва се още, че в града вече има кино, за да може да гледа любимите си филми.  Луда фенка е на анимациите, някои от които е гледала над 10 пъти.

Адриана Данова

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design