ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

„Тетевен” се класира втори в борцовия шампионат при кадетите

Спорт
15.06.2017  |  17:04
664
снимка: Фейсбук/Клуб по борба „Тетевен” Борците на „Тетевен” със спечелените медали на шампионата и купата, която е в ръцете на треньора Симеон Милев

Тимът на СК по борба „Тетевен” се нареди втори в отборното класиране на държавния лично-отборен шампионат по класическа борба за кадети. Първенството се състоя миналата събота в зала „Балканстрой” в Плевен с участието на близо 200 състезатели от 35 клуба. Младите таланти от балканското градче спечелиха 1 златен, 1 сребърен и 5 бронзови медала.

Игнат Миленов триумфира с шампионската титла в категория до 100 кг. Във финалната схватка той надви представителя на „Рилски спортист” Венелин Веселинов. Друг тетевенец - Юлиан Маринов, пък трябваше да се задоволи със сребърния медал в категория до 63 кг, след като на финала отстъпи пред Никълъс Сулев („Левски”). С бронзови отличия се окичиха Димитър Димитров при 54-килограмовите, Андриан Красимиров (46 кг), Иван Стоянов (63 кг), Валери Алексиев (76 кг) и Камен Петров (100 кг).

Бронзов медал завоюва и състезателят на СК „Ловеч” Айхан Алиев, който се класира на трето място в категория до 50 кг. Шампион тук е представителят на „Левски” Йордан Неджат, а втори Илия Мустаков („Локомотив” - Пд).  Първенец в отборното класиране стана тимът на „Левски” (Сф) със 74 точки, следван от „Тетевен” с 61 т. и „Изобор” (Пл) с 60 т.  

/НГ/

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design