ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Трима кандидат-президенти минаха през Ловеч миналата седмица

Новините днес
17.10.2016  |  20:07
1 599
Предизборна хроника „Президентски избори 2016“

Всеки българин трябва да реши дали да има отново президент, който ще бъде зависим от управляващите и външни интереси, или ще имаме президентска институция, която ще се ръководи единствено от интересите на хората. Това заяви в сряда, 12 октомври, в театъра в Ловеч кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. На страната е нужен президент, който има смелост и характер, за да може да казва истината и да отстоява интересите на обикновения български гражданин, категоричен бе той и добави - дойде време за промяна, за доброто на България. "Очакванията и надеждите на хората са свързани с нашата кандидатпрезидентска двойка – Румен Радев и Илияна Йотова", заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред ловчалии. По-рано през деня ген. Румен Радев посети и селата Летница и Александрово, където проведе срещи с обществеността.

 

………………………………….

Вечерта на 13 октомври, четвъртък, на централния площад в Ловеч ГЕРБ организира митинг-концерт. „Върнахме  България в единствения възможен път на развитие – европейският. Страната ни трябва да остане фактор на сигурност и стабилност в региона и в Европа, и това е нашата основна кауза“, каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, която бе с вицеадмирал Пламен  Манушев.  „В Ловеч - градът на възрожденците, които мечтаеха за европейска принадлежност на България и за единство на всички българи, аз заявявам отговорно, че президентът е този, който олицетворява единството на нацията“, добави още Цачева. Председателят на щаба на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се обърна към Ловеч с благодарност за подкрепата по време на местните избори през 2015 г. По думите му, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и областен координатор на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков има голям принос за реализацията на програмата за енергийна ефективност. Цветан Цветанов подчерта, че кметът на Ловеч Корнелия Маринова и всички кметове в страната получават голяма подкрепа от правителството. В концерта участваха Пламен и Иво, Михаела Маринова и Невена Пейкова от Х фактор, група „Rewind”, Поли Генова, Веселин Маринов, „Българе“, Трио "Сопрано" и Уникалните гласове. По-рано Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов имаха срещи в Тетевен и Троян.

 

………………………………….

В петък, 14 октомври, вечерта със симпатизанти в Ловеч се срещна кандидатът за президент, издигнат от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов. На срещата в читалище „Наука“ присъства евродепутатът Ангел Джамбазки, както и 12 народни представители от различни партии, които подкрепят кандидатите на патриотите. „Премиерът и неговите коалиционни партньори от Реформаторския блок са се хванали гуша за гуша заради това кой ще спечели изборите. Ние се хванахме ръка за ръка – НФСБ, АТАКА, „Народен съюз“, „Защита“, „БГ патриот“, каза Каракачанов. „Кандидатът за вицепрезидент на Патриотите Явор Нотев е изключително подготвен за бъдещата си позиция човек. Вицепрезидентството предполага правна грамотност и юридическо образование, които нашият кандидат безспорно притежава”. Така Ангел Джамбазки представи кандидата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за вицепрезидентския пост. Явор Нотев благодари за топлото посрещане. Той определи патриотичното обединение, което издига неговата и на Каракачанов кандидатура, като историческо решение. „Олицетворение на нашето обединение е и тази пълна зала тук, която ни посреща”, каза кандидатът.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design