ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ затворена до 15 часа днес

България
10.07.2019  |  11:17
320
Наши и швейцарски екипи провеждат симулация на тежка катастрофа на кола, камион и пътнически микробус, и избухнал пожар
тунел Ечемишка на магистрала  Хемус

Днес в 9 часа временно беше спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Трафикът беше прехвърлен двупосочно в тръбата за София, което ще продължи до 15 часа. Причината е провеждането на планирано учение – симулация на катастрофа и пожар в съоръжението.  Сценарият предвижда симулация в тунела на тежка пътна катастрофа между лек и товарен автомобил и последвал  пожар на около 200 от изхода на съоръжението в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила загиват на място, а пътнически микробус, преминаващ покрай пожара, катастрофира на около 120 м след него.

 

 

Следва и верижна катастрофа между 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В превозните средства има пострадали и затиснати пътници.  По време на учението ще се проведат действия за гасене на пожара и спасяване на хората. На пострадалите ще бъде оказана първа медицинска помощ, психологическа подкрепа на място и транспортиране до болнично заведение. Ще бъде създадена временна организация за регулиране на движението в района на произшествието, управление на светофарната уредба, вентилационната система.

 

В симулацията със специализирана техника участват над 50 души в екипи ГДПБЗН,  Агенция „Пътна инфраструктура“, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна администрация и общините на територията на София област, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския Червен кръст, доброволци. За обучението пристигнаха и експерти от Швейцария, които са едни от най-добрите в Европа при справянето с кризисни ситуации в тунели. Снимка: МВР, архив

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design