ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Удар с чук: Телефонни измамници прибраха 1,5 милиона лева от двама

Крими
08.06.2018  |  18:40
1 529
76-годишен от село за 6 месеца „снесъл“ 600 000 евро, 65-годишна софиянка за 5 дни дала на измамниците 400 000 лева за борба с измамите

 

 Ало измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от двама възрастни. Измамените са 65-годишна жена, живееща в столицата, и 76-годишен мъж, живеещ в софийско село. И двамата са давали парите на части, единият за 5 дни, а другият - 6 месеца, предаде "Дарик.  Мъжът  дал общо 600 хил. евро, жената - "само" 400 000 лева.

 

След чести позвънявания в рамките на 6 месеца мъжът оставял различна сума пари на уговорени места. Възрастният човек дори продавал имоти, за да има пари, които да даде на измамниците. Мъжът е самотно живеещ, няма близки роднини и не разказал на никой за случващото се. Измамниците  му казали, че ще пазят парите в сейф.

 

 

Между 2 и 6 юни пък по схемата за „съдействие на полицията” била подведена 65-годишна жена. Софиянката дала общо 400 хил. лева. Тя също предавала парите на няколко пъти през петте дни. Обаждайки и се измамниците и обяснили, че парите са за това полицията да разкрие хакери. Обещано ѝ било, че сумата ще бъде върната.
 
 

Жената обикаляла различни адреси в центъра на София и оставяла различна сума пари. Не е ясно дали измамите са направени от едни и същи извършители. До момента няма задържани.

 
Въпреки многобройните случаи на телефонни измами, в които пострадали са предимно възрастни хора, подведени продължава да има. Полицията редовно провежда кампании за превенция от подобни престъпници, но очевидно те не са ефективни и резултат няма.
 


Подведени хора, даващи хиляди левове, има ежедневно, както в малките населени места, така и в големите градове. Задържани телефонни измамници обаче почти няма, в най-добрия случай залавят някой куриер-муле, който нищо не може да каже за "работодателите си", които са същинските измамници.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design