ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

В чест на Апостола: Организират колоездачна обиколка Карлово-Троян-Ловеч за купа „Васил Левски”

Спорт
11.06.2017  |  17:18
511
Състезанието е включено в годишния календар на Българския колоездачен съюз
снимка: nova.bg /архив В годината на Левски ще се проведе и колоездачен пробег от родния град на Апостола Карлово до „революционната столица”

Колоездачна обиколка Карлово-Троян-Ловеч за „Купа Васил Левски” 2017 ще се проведе от 16 до 18 юли, съобщиха от областната администрация. Спортната проява е част от поредицата събития, посветени на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата. Организатори са Областна администрация-Ловеч и Българският колоездачен съюз, а партньори ще бъдат общините Карлово, Ловеч и Троян. Както е видно от етапните градове, обиколката ще обхване маршрут, свързан със знакови места от живота и революционната дейност на най-великия българин. В Ловешкия край колоната ще премине през Стефаново, Малиново, Прелом и Къкрина, преди да финишира в областния град. Общата дължина на трасето е 185 км.

 

Състезанието е включено в годишния календар на Българския колоездачен съюз, а съгласно регламента, ще могат да се включат всички желаещи професионални състезатели и любители. Надпреварата ще премине в няколко категории – девойки, жени, юноши (ст. възраст), мъже, ветерани (в три възрастови групи). Любителите пък ще карат по отделни маршрути. Стартът на обиколката ще бъде даден на 16 юли в родния град на Апостола - Карлово. Финалът на тура ще бъде в Ловеч навръх годишнината от рождението на Дякона, като допълнително ще бъде решено дали да е пред сградата на Областна администрация, или пред паметника на Левски. За победителите и призьорите в отделните етапи и в крайното класиране в различните състезателни категории са предвидени и парични  награди. /НГ/

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design