ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

В родното си село Драгана Цецка Цачева печели над половината от гласовете

Политика
11.11.2016  |  16:50
2 239
За други Цецка Цачева си е добре в Народното събрание, не й е мястото за президент и не е добра кандидатура.
Цецка Цачева в Драгана през 2012 г. Снимка: Архив

 

В родното си село Драгана, община Угърчин, кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева печели повече от половината от гласовете на избирателите, съобщиха от РИК - Ловеч. За нея своя вот са пуснали 64 души, а за Румен Радев - 32. Десет човека са гласували за Красимир Каракачанов. Общо до урните са отишли 120 гласоподаватели от 155 по списък.

 

Тези дни жителите на ловешкото село Драгана коментират оживено резултатите. Според едни, Цачева доказва, че е обединителка и политик от европейски тип и неин плюс е натрупаният стаж в политиката, за разлика от липсата на такъв при Радев.

 

За други Цецка Цачева си е добре в Народното събрание, не й е мястото за президент и не е добра кандидатура.

 

Запитани кое носи подкрепа за Румен Радев, местни хора споделят, че Радев е носител на нови идеи и ново действие, има визия и е дисциплиниран човек.

 

Оценките на хората за двамата кандидати, които отиват на балотаж, и за българските политици вкупом, са разнопосочни. Едни казват: „Мина времето на военните, на генералите. Времето е на младите, на цивилизацията. Старите ни омръзнаха: 25 години партизанщина“. Други твърдят, че „който и да е новият президент, България е малка страна и ще слушаме, каквото ни кажат отвън“.

 

Пламен Христов 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design