ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Владимир Пелов убит заради неуредени сметки

България
06.06.2018  |  12:23
1 176
Другият участник в престрелката тежко ранен, преди време били авери, но станали врагове, на мястото имало 3 пистолета
Владимир Пелов убит
Снимка: БГНЕС

 

Владимир Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него и Марио Панчев. Пелов се е укривал в Ботевград в последния месец. Това съобщи директорът на ОДМВР - София старши комисар Георги Григоров на брифинг по повод убийството на Владимир Пелов в Ботевград - един от избягалите затворници от Централния софийски затвор през април месец тази година. Вторият участник в стрелбата е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия.

 

Старши комисар Григоров поясни, че Пелов е открит с променена външност и с брада, каквато досега не е имал. Стана ясно и че Марио Панчев не е давал показания в полицията за Владимир Пелов. Григоров изтъкна още, че полицията все още няма информация за другия избягал затворник Радослав Колев, а допреди убийството са проверявани всички сигнали за неговото укриване, предаде news.bg.

 

Наталия Николова, окръжен прокурор на област София, обясни, че към настоящия момент е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и пострадалия Марио Панчев. Извършен е допълнителен оглед, разпитани са 7 свидетели и е назначена медицинска и съдебна експертиза. На мястото на престъплението са намерени 3 пистолета - до трупа, на земята и около храстите. Намерени са още седем гилзи. Николова заяви още, Марио Панчев е тежко ранен и до този момент той не е в състояние да бъде разпитан.

 

 

"Възникнала е престрелка между Пелов и лицето, което е пострадало и настанено в "Пирогов", при което Пелов е загинал на място, а лицето е настанено в "Пирогов" с огнестрелни рани". Това каза пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР Младен Маринов. Маринов коментира, че лицето, настанено в "Пирогов" - Марио Панчев, има множество криминални регистрации, включително преди време е извършвал престъпна дейност с Пелов. От година и половина отношенията им са изключително напрегнати, следствие на лични конфликти, най-вероятно неуредени сметки от извършвана съвместно престъпна дейност. Към този момент информацията е, че те са били по-скоро врагове, отколкото приятели.

 

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски коментира, че по сигнал на гражданин на Ботевград са направили проверка, но не са го установили. "Много адреси в района на вилните зони на Ботевград са проверявани по сигнали на местни жители, но към този момент ние не сме го установили", каза още той. Младен Маринов коментира, че Пелов е с изключително променена външност, с брада, суитчър.

 

Полицаите открити са два пистолета, обувки за тежки преходи, което със сигурност доказва, че не е живял в града. На въпрос как криминалният контингент намери Пелов преди полицията, Маринов заяви, че въпросът е обратен - Пелов намира човека, с който има да разчиства сметки. "Три пистолета на местопроизшествието не говори само за финансов спор", заяви Терзийски.

 

Младен Маринов припомни, че Пелов е бил изключително опасен престъпник, който знае как да се укрива, знае как да се придвижва, извършил е множество престъпления, включително и убийства.

 

"В случая той търси човек, с който има конфликт, за да си го реши. Намерил е най-удобното място - става въпрос за едно дере, което е облагородено във вид на алея, но е в такава част, че той може да се придвижи и незабелязано да издебне жертвата. Това е и направил. Жертвата явно е имала готовност и се е получила ситуацията".

 

 

Застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната. МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

 

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

 

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.  

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design