ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Внимавайте как търсите квартира, тарикатка измамила 29 души

България
12.04.2018  |  16:46
781
Жената е 34-годишна висшистка, с три деца, издирват я за арест заради измамите, междувременно я осъдили за друго престъпление

Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами не се е явила в съдебна зала и съдът е изменил мярката й за неотклонение от „Подписка“ в „Задържане под стража“, научи "Брягнюз". 34-годишната  Екатерина М., която е висшистка и майка на три деца, е подсъдима за извършени от нея измами с даване на жилището на баща й под наем. Само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. тя успяла да преметне 29 кандидати да наемат апартамента, като прибрала общо 12 960 лева.

 

 

Схемата на всичките измами е приблизително една и съща, коментираха от Прокуратурата. По обява във вестник или в сайт, Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем. За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна.

 

Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.

 

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд, където ще отговаря за измамите. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление. 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design