ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Внимавайте със „старите си познати“, мошеник измъкнал 1300 лева от семейство

Крими
13.11.2018  |  12:30
683
Рецидивистът заговорил русенец на улицата, разбрал къде е работил и го заблудил, че е Колю - някогашен шофьор на директора, и поискал услуга

 

Русенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу рецидивист, извършил поредна измама. Обвинението срещу И. А. е за това, че на 6 март в Русе чрез измама прибрал 1300 лева от семейство. Обвиняемият е осъждан многократно, не работи и си набавя парични средства, като извършва измами на територията на цялата страна, коментират от Прокуратурата.

 

 

На 6 март  се намирал в Русе. Същия ден, пострадалият излязъл да се поразходи пред дома си. По време на разходката му го спрял обвиняемият, който започнал да го разпитва къде е работил през годините. Пострадалият му отвърнал, че е работил в завод „Хлебна мая“ и „Захарен завод“ в Русе. Тогава обвиняемият заявил, че го познава оттам, защото е работил като шофьор на директора на „Захарен завод“ и се представил с името „Кольо“.

 

Русе: 69-годишен на 4 пъти тегли 30 000 лева, оставя ги на различни места

 

По време на разговора обвиняемият споменал, че дъщеря му е претърпяла катастрофа с автомобил и спешно трябва да бъде откарана в гр. София за лечение, тъй като имала счупен крак и разкъсан далак, а операцията трябвало да се заплати веднага, за да тръгне линейката. Пострадалият поканил обвиняемия в дома си, където  казал на съпругата си, че трябва да помогнат на „Кольо“ и да му дадат пари назаем. Обвиняемият взел парите, които му дали и заявил, че ще ги върне още същия ден, веднага след като изпрати линейката с дъщеря си за София, което - естествено - не направил. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design